Dress is not found

Igår åkte jag till Göteborg för att mysa med pojkvännen och idag har det i övrigt bara varit en lugn dag. Har varit i stan och försökt hitta en klänning till finsittningen men hittade ingen och så fikade vi med en av Olofs kompisar, nice med kärleksmums och latte! Händer inte så mycket ikväll...

Bjuder på en låt:

The Script-We cry


POOLPARTY

Igår var en otroligt trevlig dag. Hade en inspirations föreläsning, som var intressant och man kände verkligen att det finns ett behov utav oss, blivande systemvetare, så det kändes inget annat än jättebra. Senare på eftermiddagen så satte vi oss ett gäng på en pub och drack öl, massa öl, en halv lite och lite till, var. Sedan promenerade vi till Stadsparksbadet, för att inta poolpartyt. Det var otroligt kul, alla var på topp, men vi var inte så många som kom från just vår klass, vilket var lite trist, men vi som var där hade jättekul! Blev en HEL del öl till i bubbelpoolen och en massa skrikande om vilka instutioner som "regerade". Så ni som inte var där, missade verkligen nått. Var dock grymt segt att gå upp i morse, började nämnligen nio, då vi hade en föreläsning som vi snabbt insåg var rätt onödig att gå på. Köpte även finsittningsbiljetter till nästa vecka, ska bli massa kul...

Lite opepp

Har precis kommit hem, slutade12 och vad jag har gjort fram tills nu vet jag inte riktigt, timmarna bara gick. Har bara runt vandrat lite i stan,,,Vad har gjorts övrigt idag då? Vi hade kursintroduktion idag, där vi gick igenom kursens mål osv. ganska intressant, men lite mycket att ta in på en gång tyckte jag, kommer ju glömma minst hälften. Lite jobbigt är det när läraren använder en massa begrepp som man inte vet vad de betyder än och i och med att vi inte förstår dem så verkar allt rättså komplicerat, men man lär ju sig efter hand.

Visste ni att den första datorn (ENIAC tror jag den hette) var så stor som 200kvm? Rättså otroligt om man börjar tänka efter hur mycket handdatorer liksom mobiler det finns.

Känner mig lite opepp, vet inte varför, får väl hoppas det går över...

Imon så börjar jag iallafall klockan 13 och senare på kvällen är det poolparty, det ska bli jättekul, är lite så för att visa mig i bikini men men det blir säkert bra.

Pumba är ju snyggast

Idag har det inte hänt så värst mycket, började nio, mötte upp Malin, vi gick till Folkan och lyssnade på en man som berättade om instutionen. Kanske inte världens roligaste men man snappade väl upp lite...sen drack vi latte och åt frallor, för att sen ha klassmöte. Nu vet man iallafall någorlunda vilka som ska läsa med en, men långt ifrån alla, men denna timmen var rätt intressant faktiskt. Läraren berättade vad utbildningen gick ut på och vad kurserna handlade om, verkar seriöst jättekul! I och för sig så anande jag ju det, det var ju faktiskt därför jag sökte den, dah!

En bild på min pumbaCiaO

1:a dagen förbi, nu påbörjas 2:a

Igår så drog som sagt allt igång...vet inte riktigt hur det känns faktiskt, bra men annorlunda Dagen började med att vi fick gå i led och hålla tag i ett rep medans vi gick runt i stan, men även i olika byggnader, sen blev det helt plötsligt lunch. Efter detta så skulle vi tillverka våra "namnskyltar" (som egentlgen bestod avett "nollehäfte") vår framsida kläddes av Pumba och jag måsten og säga att vår sektions skyltar helt klart blev snyggast:) Sådär satt vi och klippte, klistrade och färglade. Man skulle även måla Pumbas ögon,grön om man var ledig, röd om man var upptagen och organge om man var osäker. Att hitta en röd penna var inte det lättaste, de antog nog att de flesta skulle vara singlar, men tillslut så fick han sina illröda ögon. På kvällen blev det ett besök till kårpuben (fast vi egentligen inte alls hade tänk detta). Lite förfest på balkongen först och sedan gick vi ner,  vi var bara där två timmar, men väldans trevligt var det, jag skulle nämnligen börja nio idag....så jag måste nog gå och göra mig färdig nu.

Ha en trevlg dag!

Växter gör skillnad

Börjar känna nervositet eller så är det bara exalterande känslor inför imon, då börjar det. Ska bli så spännande och det man har gått runt och tänkt funderat över, allt det är liksom förbi efter imon. Ganska skönt egentlgen, all den stress man har haft, med att ordna allt och så. Så nu sitter jag här i Borås och bara inväntar morgon dagen. Blev uppkörd av pappa och min syster, så jag visade dem lite av stan, var jag skulle plugga och så åt vi på Jensen Beefhous (eller vad det heter), grymt god mat!. Vi var även på Coop och inhandlade lite nödvändigheter och växter...Växter gör så mycket egentlgen, fast de är små och att man inte tror att de ska märka någon skillnad.
2 dagar kvar....till Måndag!

Nu har mina föräldrar kommit hem från två veckors utomlands vistelse på Kreta (bara en aning avundsjuk). Så nu har jag också fått mina grejer från bodershopen, Yeiiijj, gillar bodershop...Börjar bli seriöst lite pirrig inför måndagen,den stora dagen då jag ska bli lite mer vuxen eller nej, det har jag faktiskt inte tänkt bli, man måste ju försöka vara så barnsligt glad och lekfull så länge det går:D Halmstads högskola har startat sin nollning nu, så det går runt en massa nevösa studenter, med underliga saker på huvudet, i stan, jag längtar! Kanske inte för att göra massa pinsamma lära-känna-varandra-lekar men att träffa massa folk och påbörja en helt ny vardag. Jag har sett fram imot detta en rätt lång tid nu och jag hoppas att mina förväntningar slår in, men jag tror inte de kan misslyckas faktiskt.

CiaO

Ännu en o-spännande dag

Idag  var jag uppe reda vid åtta för att hinna köpa bullar och hinna till jobbet innan 12.  Jag har ju slutat där men det var lite pappers som skulle fixas och så ville jag bara hälsa på och då kan det ju vara trevligt om man har något att bjuda på:) Sedan var det in till stan köpa sallad och iväg till en kompis, åt, kom hem och nu sitter man här. Inget mer spännande idag, jag ska städa lägenheten men hur upplyftande är det egentligen? Men vill man ha glada föräldrar så får man väl offra lite av sin ändå rastlösa tid.

Jag älskar H.M! Vet att det är många som handlar där och att man ganska lätt kan se vart ens kläder kommer ifrån men det är billigt och snyggt, mycket bas-kläder, men inget fel i det, då kan man ju göra dem sina egna med olika accessoarer. Här är en ihop komponerad outfit: (allt från H.M, såklart!)


Osynligt smuts

Man brukar prata om att man inte ska använda smink för länge, alltså gammalt smink. Jag brukar inte tänka på det så mycket, utan använder det tills det är slut och angående mascaror, äldre är ju så mycket bättre än nya kletiga...Men iallfall så läste jag på någons blogg för ett tag sedan om sminkborstar och pads och allt som vi använder för att lägga på vårat smink med, hur ofta tänker man på att tvätta dem? Så nu idag (efter att ha tänk göra det ett bra tag nu) så la jag mina borstar i ett glas med diskmedel....jag kan ju säga att de var skitiga, vattnet blev helt brunt! Man ser ju inte att det sitter så mycket smuts och bakterier i dem och ändå använder vi dem dagligen...så tänk på det, det kommer jag göra i framtiden....


"visit" i Halmstad

Sitter här i Halmstad, rätt så mysigt att vara "hemma" här, men konstigt nog så är man typ mer rastlös här än vad man är i Borås...konstigt...men det är ändå väldigt mysigt. Längtar tills på fredag när föräldrana kommer hem från utlandet, har ju inte sett dem på knappt tre veckor, men jag antar att det får jag börja vänja mig vid, nu när skolan börjar på måndag (som för övrigt är helt sinnessjukt) och så får jag ju mina saker jag har beställt från bodershopen :D

Idag blir det nog för övrigt lungt, hade tänkt åka till mitt förra jobb för att hälsa på och fixa lite grejer men jag tar det imon förmiddag istället, så det blir nog bara en sväng på stan, ska kolla Wedins "halva rea-priset-lagerrensning"...Me like!

Tidig dag

Uppe tidigt idag, ska klippa mig klockan nio, får väl dock börja vänja mig vid tidiga dagar (börjar ju skolan om en vecka, yeeeiii). Ska bli skönt att klippa sig,får väl se vad det blir denna gången, den ena gången brukar ju inte vara den andra lik, om man säger så. Men det blir endast klipp och ingen färg som jag annars brukar passa på att göra, det blir istället budget-student-färgning hemma. 

Har fortfarande ont i fötterna sen igår och i natt hade jag sån där värk-som-man-får-i-smalbenen-som-känns-som-växtvärk, så jag hade svårt att somna, så man kanske inte är sitt piggast jag nu...Annars är planerna att åka (hem) till Halmstad och vara där några dagar innan allt drar igång, ska bli väldigt mysigt faktiskt. Tyvärr så är ju inte voffsingarna hemma än, inte förrens på lördag får jag träffa dem igen. Jag saknar dem redan, hur ska det sen gå då när man kanske kommer träffa dem på nån månad?Men men måste göra mig iordning nu

CiaO

Lång dag

Idag har jag gått konstant i 6 timmar! Så lite öm i fötterna? Ja! Har varit duktig idag för jag gick upp tidigt, gick till banken, gick till kårexpeditionen och fixade mitt kvitto, så nu kommer jag in på kårpuben :D, gick  och beställde klipptid (är ett halvår sist, ser typ ut som en risbuske om man kommer ut från duschen) gick, med Malin till Knalleland för att köpa kabel och sedan vidare för att hämta nycklar, stopp vid pizzeria och sen hem...Det var min dag, så nu är jag trött, så mer aktivitet blir det inte idag...

En ny favorit: Katy Perry- I kissed a girl


Backin Borås

Sitter här, rätt så nöjd faktiskt med att äntligen fått igång mitt internet, som man får genom högskolan. Så nukanjag strunta i mitt sega telenor-mobil-bredband. Okej det fungerade faktiskt rätt okej men det fungerade när det själv ville om man säger så. Imorgon blir det till att göra lite ärenden i stan innan jag drar till Halmstad, kolla pp lite böcker, kanske beställa klipptid, sådär lagom ansträngande. Kanske man skulle gå till Coop en vända, unna sig något mumsigt....

Rättelse

Man får läsa på högskolan fast man inte betalt kåravgiften. Tack Hannah! Blandade nog ihop allt med registreringen och sånt :D

Lite gladare

Nu är de klart iallafall, jag snackar om registreringen och lösenordet. Det var så enkelt som att i och med att jag läste en kurs i vras, så hade jag redan ett konto och redan ett lösenord. Ibland är det så enkelt så man spyr. Kom självklart inte ihåg var det var så jag fick ett nytt. Yejjj, fixat!

Lite mer registrerad än innan iallafall

Har jag fått vänta på min pinkod till att registrera mig? Ja, det har jag. Kan det inte bara vara enkelt att registrera sig då, så man får det gjort? Självlart inte! Åkte till Borås igår för att se om jag hade fått post, det hade jag, min kod hade kommit, men inte min kåravgift (jiipppeeii, ännu något att vänta på, NOT) men jag var glad ändå. Jag registrerade mig, men så enkelt skulle det inte vara, jag fick nämnligen inte möjligheten att välja ett lösenord för att komma in på mitt konto på högskolan...Sådär var jag med ingen vetskap om jag verkligen var registrerad och jag hade inget lösenord så jag kunde inte komma in på någonting. Måste ju ha varit något fel på min registreringssida men ändå, varför aldrig enkelt? Men jag fick reda på nu att jag faktiskt är registrerad vilket är en lättnad i och med att sista dan är på måndag (hade ju inte varit lite typiskt att nu missa sin plats och behöva flytta hem igen, eller hur?!) Men jag har inget lösenord och ingen kåravgift....Blhä, måste fixa det, men kåravgiften skulle vara skickad  i i tisdags och eftersändningen kan ju ta lite tid, men var är den?, missar man den så får man ju inte ens läsa på högskolan...Lite bitter ja, det löser sig ju alltid, men man blir ju frustrerad!

BTW. Så de extra pengarna jag fick in på kontot var inte där igår, antar väl att mitt konto var någon tillfällig plats, men det är fortfarande konstigt!

Extra pengar, fattar noll

Har inte så mycket pengar i min ägo förtillfället, tyvärr. De brukar ju rulla iväg ganska snabbt när de väl kommer in och denna månaden har det ju varit hyra och allt annat som hör till. Men till saken. Igår tog jag ut pengar, för att ha pengar till bussen mot Göteborg och fick kvar en liten summa på kontot. Nu när jag var och handlade så ringde jag telefonbanken för att se hur mycket pengar jag hade kvar och om jag kunde betala med kortet. Då är det 207kr förmcket på kontot. Jag blev helt paff, i och med att jag inte trodde att jag hade råd. Men hur har de kommit dit? Kollade banken nu och det mest konstiga är att det inte har skett en överföring till mitt konto, de finns bara där..varför just en summa på just 207kr? Skummaste!

Ny frisyr?

Jag måste klippa mig! Jag vill längst inne spara till långt, det har jag velat i flera år, men det har alltid slutat med att jag har klippt av det...Mitt hår är nämnligen inte så lätt hanterat, det blir tjockt snabbt, de vrider och vänder, böjer och lockar sig lite som det vill. Men missförstå mig inte jag gillar att ha självfall och skulle gärna vilja ha mer, men det bli så lätt jobbigt att ha långt hår med mitt hår. Jag gillade att ha längre hår men det var bara det att en dag var det skitsnyggt och ena dan var det katasrof...så för några månader sedan klippte jag faktiskt av en sisådär 15cm, en kort bob-aktig frisyr. Det var jätteskönt (dock lite för obehagligt kort i nacken, men det växte ganska snabbt), om jag säger så , jag blev mindre beroende av mitt hår och jag hade tid för annat. Nu känns det som det är dags igen. Inte för att det är speciellt långt men det känns slitet, så mina tankar går i hur jag ska klippa mig. Jag har nog kommit fram till att jag vill behålla det som det är men att det blir lite mer uppklippt och någon cm kortare.

Bilden kommer från:http://www.frilla.se/?level=picture&id=125

Såhär typ, kort men inte alls för kort...får fundra lite mer...

CiaO

Frustrerad

Sitter här i Göteborg, med fungerande internet och kabeltv, YEjjj....och väntar på min käre pojkvän. Är lite frustrerad dock, har fortfarande inte fått mina inloggnings koder till registreringen som måste göras senast på måndag, för att behälla min plats på utbildningen. men jag har mailat dem nu och får jag inget svar eller något brev imon så får jag ringa dem. Läste om en annan tjej som också väntade på hennes koder och när hon hade ringt sin instution så hade hon inte ens varit med på deras listor...så det gör ju inte en lite nojjig! Men jag kan inget gör förrens imon, men ändå!

Regn, regn och åter regn

Sitter och kollar på Momento, har nämnligen inte så många kanaler att tillgå ännu. Jag vet att svaret är Astrid Lindgren, men ofta man har någon chans om man ringer in...

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, det regnar, igen, som det nog har gjort här i Borås sedan jag flyttade hit, BORING, men jag antar att jag faktiskt måste leva med det . När jag kom hit igår, efter att ha varit och myst med pojkvännen, så gick jag och strosade lite i stan. Verkar hur mysig som helst, jag tror att Borås blir en lagom stad att starta ett nytt kapitel i (som Malin sa ).Bjuder på en väldigt nyvaken Emelie

Frukost?

Sitter här i lägenheten och har precis ätit frukost, förstår inte hur vissa inte kan äta frukost på morgonen...i och för sig ska man ju inte äta det om man mår dålgt av det....men jag Älskar iallafall frukost! Idag bär äventyret av till Göteborg,ska bli massa mys, men det blr inte förrens i eftermiddag så jag har några återstående timmar kvar att sysselsätta mig.

Igår fick jag en släng av "jag-är-alldeles-ensam-i-en-stad-som-jag-verklgen-inte-känner" så jag var lite ledsen och lite längtig efter sällskap. Men jag antar att det är en fas du får gå igenom när du flyttar hemfrån för första gången. Skälet till att jag känner mig extra ensam är att hemma hade jag alltid två underbara hundar som alltid svansade runt benen på en, men de är inte här....Men snart flyttar det in en tjej här i samma byggnad som jag som jag har fått lite kontakt med, hon känner inte heller till staden och ska också börja studera vid högskolan, så det ska bli jättekul kanske vi kan äventyra tillsammans här i stora stora Borås.


CSN fixat

Ja, nästan iallafall, har ju inte fått det än och sen väntar jga på adressändringen med och efter det blir det att teckna hemfösäkring, ojj vad gamal jag börjar bli :) Men det är lite kul (någonstans iallafall) att man får klara sig lite sjäv liksom...hade dock inte tackat nej till lite mat-pengar. Vad ska man hitta på idag då? Orkar egentligen inte gå ut, inte så kul väder ändå...Nej jag ska nog försöka skrapa ihop lite mat.

CIAO

Flytt och Copenhagen

Ojojoj, har ju inte haft tid att skriva..... Jag har flyttat och varit iväg och sådant så jag hoppas på attt bli förlåten. I helgen flyttade jag (som sagt) upp mitt pick å pack till Borås. Känns spännande att flytta, samtidigt så har det liksom inte smält in än men det kommer väl, det känns ju inte alls som om jag ska byta stad, att jag ska börja studera eller något liknande... Vi körde iallafall runt ett tag och letade efter lägenheten och tillslut kom vi till en byggnad som såg ut att vara ett vandrahem mitt ute i skogen, lite sådär avsides, mitt blivande hem. Men lägenheten var över förväntan, rymmlig, väldigt fräsch och den hade större kyl/frys än vi hade trott :D

Lite bilder:Ouups, där kom visst mamma med i spegelnIgår så var och älsklingen i Copenhagen. Vi valde dock inte den bästa av dagar att åka, det regnade och blåste konstant på oss och resan hem var inte den lättaste. Jobbigast var att sitta fast i Laholm för att tåget inte fick någon spänning...Men utöver det så var det en väldigt mysig dag med några varv runt ströget och en visit på Köpenhamn Zoo.

Lite mer bilder:


Han måste ju ha tänkt på något "jättekul" just i denna stunden


Fast jag var inte så himla seriös heller


Kolla Hannah flamiiinnnggoossss (undrar dock vad det är för en grå krabat i bakgrunden)Isbjörn

De sov så


Gillar pingviner


Babian-pappan var en av de bästa (han var mer aktiv senare jag lovar)
Mycket mysig vistelse. Jag antar att djurparken i Borås kommer bli besökt en eller två gånger...

RSS 2.0