Det blev den 2:e

Ja, jag bestämde mig imorse, så jag ringde och bokade mig en etta på 27kvm och jag känner mig nöjd. Jag tror detta kan bli jättebra , om allt klaffar som det ska, men det får vi hoppas. Har jobbat idag med och dan har bara flytit på, så inget speciellt intressant har hänt idag. Vad trist det lät då!

Sitter och lyssnar på Håkan Hellströms - Vän med en bil, sommrig låt. Tänk om han skulle göra en engelsk version av den:

And you said
you must be insane
insane, insane, insane
you have to be blind
blind, blind blind
because you can't see
how the leaves falls down
how ugly I am

Everyone had a friend with a car
and we traveld far
and maby we even
leave sweden

(anklaga mig inte för översättningen)

Kanske inte har en chans på USA-listan ändå. För helt ärligt då skulle inte Håkan bli våran Håkan, om han skulle dit och klättra på listor...

Vilken tar man?

Nu var det lite väl längesedan jag skrev här, visst fem dar men det är ju nästan en vecka. Vad har hänt då? nejdu, jag har bara tagit det lungt och jag har jobbat en massa. Jag blev idag uppringd av en av huresvärdarna som jag hade gjort intresseanmälan hos och de typ "nästan" erbjöd mig en lägenhet om jag var intresserad. Nu är det ju så att jag har ju redan preliminärbokat en och den ligger i centrum, och den är min om jag vill ha den...och det ville jag innan men nu har jag lite beslutsångest.

1:a lägenheten (den jag "har")

5 gångväg från högskolan
ca 3600 i hyra
22 kvm
man måste teckna eget bredband

2: lägenheten

2 km från högskolan
ca 3400 i hyra
27 kvm
man måste skaffa BOXER för det finns inte kabeltv i lägenheten

Vilken tar man?

Det lutar mot den 2:a. Den är större jag sparar lite pengar på den och det är skönt att bredbandet ingår, för det är ju faktiskt rätt viktigt att ha om man studerar. Dessutom är inte kvm så himlans långt och du rör på dig.

Men den 1:a är väldigt nära skolan och det kan ju vara tryggt om man kommer till en helt ny stad, särskilt första året, men den är dyrare och mindre.

Jag får väl se vilken det blir vill iallafall bestämma mig tills imon, det är ju först till kvarn...

Sen ska man ju bara komma in också, börja tvivla men jag är ju sån som vill ha det på papper...men det är bara jag som är löjlig, mycket tyder på att jag kommer in så vi får bara se och längta...

Löning!

Löning! Och hur har då Emelie spenderat förmiddagen? Jo, jag har spatserat runt på stan och gjort av med pengar. Jag har hämtat ut mina glasögon, köpt grejer till min mun så den ska var fin och fräsch till jag piercar mig, jag har köpt knickers som kan var mer lagom istället för jeans i sommar och så har jag inhandlat en klänning till min systers student. Denna månaden är lite jobbig för jag har så många "engångskostnader" jag måste lägga pengar på. Till exempel:
-Glasögon (handlar man ju inte varje månad direkt)
-P-piller (nu har jag i ett år framåt)
-Piercing (är skit spännande men inte varje månad va?)
-Legg (måste skaffa nytt legitimation, går ut i juni :S)
Men man överlever ju, för det är ju roliga saker, men mycket pengar....

Klänning från H.MKnickers och t-shirt är från Vero Moda

Dagens jag:Idag är jag klädd enbart av H.M, suprised?

Nu måste jag gå och äta något...

CaiO

Messy head

Jag har kommit på att jag måste göra en prioriteringslista. Jag har nämnligen så mycket i huvudet nu, saker som kommer att ske, saker som jag hoppas kommer ske och saker som jag bara måste inhandla just för att saker och ting komemr att ske. Så allt är lite en mess in my head. Men det är kul, att ha så mycket på gång och att ha mycket att planera och längta efter.

Måste tänka vidare

CiaO

Alla tre ting är inte goda

Nu är jag hemma från en promenix i stan. Ni ska veta att mycket har hänt idag eller mycket och mycket, för mig är det iallafall enormt, om man gemför med en helt vanlig vardag i Emelies vardag. Får väl börja med att jag har fått preliminärboka en studentlägenhet till hösten, vill jag har den så får jag den! Det är så underbart så kan kan inte beskriva med ord. 5 min till högskolan och den ligger mitt i centrum. Nu kan man liksom pusta ut med lägenhets letandet litegrann och bli lite normal i hjärnan igen. Grymt skönt! Längtar ju nu bara att få åka dit och tita på den...men jag måste ju komma in också...men om min utbildning ligger ute på lediga studieplatser (så vill jag inte säga 100% säkert) men nästan och skulle jag inte bli antagen och den ligger ute på den sidan då är det något mysko.

Har varit på besök hos ungdomsmottagningen idag med...så nu är jag räddad i ett år framåt :) Mindre glad blev jag när hon ställde frågan "jag ser att du är 21 har du gjort en gynundersökning någongång?" och nej, det har jag inte. Visst har jag tänkt på det men hela grejen är ju jätteläskig. Men som den stora filicka jag är så bokade jag en tid.

Nu till den tredje och sista saken...jag har äntligen bokat tid för piercing. Jag ska göra en mouche. Jag har velat göra den jättelänge nu men saker har alltid dykt upp och det har inte blivit av, feg är jag ju med. Men nu den 12 juni (om jag inte fegar ur då) så sker det. Ska bli väldigt spännande. Och folk kommer nog reagera tror jag, särskilt mina föräldrar och inte minst de på jobbet. De är ju faktiskt ett skäl till att jag inte har gjort det innan, för man har tänk på hur folk kommer att reagera och så där, men jag vill inte bry mig hela tiden...men det är svårt ibland att låta bli, ni vet.  Men vi får väl se hur chicken jag blir längre fram. Jag tror faktiskt att jag kommer vara mer nervös för undersökningen än piercingen....

Piercing och glasögon...kan bli intressant undra hur de kommer att matcha varandra men jag tror faktiskt det kan fungera bra. Stor cange för ansiktet bara. Men vem har sagt att det inte kan vara nyttigt med förändring?! Känner dock lite nu, att jag sitter och skriver att "jag ska göra en piercing" men jag är fortfarande osäker om jag kommer våga...men det märker vi, om inte annat jag.

Ha en nice evening

CiaO

En mysig söndag!

Nu är jag back in Halmstad. Det är mycket varmare här än det var i Göteborg och har jag inte hört fel så hade det typ snöat i Svealand igår? Tänk så kommer snön ner hit och det var därför det var bara var 7 grader i morse....Det hade varit obeskrivligt sjukt isåfall!

Helgen har varit mysig som vanligt och nu träffas jag och älsklingen inte förrens två och en halv vecka, det suger därimot...Det blir på min systers student den 5 juni. Och förstå att det är JUNI om mindre än en månad, det är ju också helt galet. Denna dagen har iallafll ägnats åt "pussycat dolls-maraton" och "Gossip girl-maraton" på tv, slappt men väldigt bekvämt! Men har faktiskt varit ute och promenerat också, så lite duktiga har vi faktiskt varit.

Här är lite bilder:

Ser ni det lilla krypet? Tänk att kunna kamoflera dig så...

Min fina, med sitt nyklippta hår..."Kanon kuul!"


När man har varit med på bild som man egentligen inte vill, så måste man ju vara lite trotsig...


Åter hemma...Nu ska jag gå och glo på tv, Sanningens ögonbilck börjar ju snart...

CaiO

Mouche

Jag har länge och jag menar verkligen länge funderat på att pierca mig. Men det har aldrig blvit av liksom...jag var väldigt nära att göra en mouche (i överläppen) i december förra året, men jag skulle vänta tills jag hade varit hos tandläkaren och det bara blev utdraget. Men nu funderar jag igen. Jag vill göra en mouche eller så vill jag ha en liten glitter-plupp i näsan. Min syster har en i näsan och hon har även piercat tungan. Sjukt snyggt! Men i tungan skulle jag aldrig göra...men jag tycker att piercingar över huvudtaget är jättesnyggt. Så jag funderar. Vill ju isåfall göra det snart inann det blir för varmt och inann jag börjar skolan (om jag nu gör det).Var inne och kolade på "lediga studieplatser" och gissa vems utbildning som låg ute där?! Jo, min. Då kanske det finns en chans ändå.....:D


Kolla här:

 
Rätt bra va? Det fick jag för att jag har handlat för en pretty stor summa på H.M. Medlemskap kan vara bra ibland.

Ikväll iallafall så blir det nog myskväll med Olof. Har inga pengar till att göra någonting, men jag gillar att mysa. Ni får också ha en trevlig afton...

CaiO

Nästan endast outfit

Nu har jag gjort mig iordning ochnu ska jag bara vänta tills tåget går.

Dagens jag:Blus från Vero Moda
Kloacka Ur&Penn
Kjol och leggins från H.M

För att kontra kommentaren till förra inlägget....Hannah det får du gärna kalla mig :) För att det är du:DSka packa nu....

CaiO

1,57 that's a fact

Jag vet att jag är kort och liten för den delen. Jag är van vid att kallas "den lilla", "ja, men du vet den lilla Emelie", "ja du måste ju vara mellanbarnet du", "ja, men du är väl 17?" Ja, och så fortsätter det. Jag är van och jag har väl alltid hört det så jag är väl härdad kan man väl säga. Ingen tror ju på att jag är 21, jo, de som känner mig. Annars är det inte många som tror mig ska ni veta. Jag har fått höra många gånger att jag ska vara glad över att jag ser så ung ut, just för att jag kan få det som fördel när jag blir äldre, men vad hjälper det mig nu? Jag är 1,57 cm lång eller kort...Jag har liksom aldrig riktigt tagit illa upp för att folk har påpekat det, men vissa gånger går det bara för långt och helt ärligt börjar jag nu tröttna på det. Alltså på skoj kan jag absolut ta det, mest för att jag faktiskt bjuder på det och skattar själv åt det, men att hela, hela tiden höra det påpekas kan vara grymt tröttsamt. Jag vet att jag är kort och jag hade (iallafall när jag var yngre) gjort det mesta för att iallafall växa 3 cm till. Men det är bara att inse fakta och förstå att jag kommer inte bli längre.

Tänk er själva att det kan vara svårt att hitta skor för ens fötter är för små, att alltid få köpa för lång byxor för att det aldrig finns ens längd eller personer som frågar om man behöver en pall för att nå upp och stämpla kortet på jobbet. Att få påpekat att "ja, men du skulle ju faktiskt få plats i den katongen". Så kul är det ett tag...Nu är det inte så (bara för att jag skriver detta) så att jag kommer bli rosenrasade om någon nämner ordet kort i samband med mig, I lagom mängd dock, tack!


Längtig!

Ahhhh, 7 dagar kvar tills 3 doors down släper sitt nya album! Sitter och lyssnar på den nu på youtube, grymt bra, jag längtar! Visst för vissa låter de likadant som vilka andra band som helst och att låterna låter likadant, men jag älskar dem. Okej, låt texterna innehåller ju nästan samma budskap "be yourself", men vem klagar, jag är överlycklig att de släpper ett nytt album. Får bara hoppas på att de håller måttet som deras andra album...Och det är synd, de ska på stor turne, men ska de till lilla Sverige, nope...lite trist!

Sista jobbdagen för veckan och imorgon bär det av till Göteborg ska mysigt. Skönt att komma iväg från halmstad lite, lite ifrån vardagen liksom.

Jag har kommit fram till att jag längtar till så mycket för tillfället:
-att åka till Göteborg och gosa med Olof
- att de ska skicka mig ett mejl, där det står "du har fått en preliminärbokad lägenhet till hösten"
-att 3doors down ska släppa sitt album
-att jag ska få lön, så att jag kan hämta ut mina glasögon
-att jag ska få antagningsbeskedet och att det ska stå "du är antagen"

Nu ska jag gå och äta något...eller så drar jag ner till Hemköp...man tjänar ju faktiskt några steg och det är faktiskt Grey's anantomy ikväll och sista avnittet av Top model. Kan ju inte missas eller hur?

Lagerhause äger

Jag har typ bara "lägenhet" i tankarna nu. För att jag kommer antagligen (håll tummarna) kanske finns det en liten chans..att jag får preliminär boka en lägenhet till hösten i Borås! De har sagt iallafall att jag står långt fram i kön och att de ska återkomma till mig denna veckan. Gud, vad jag hoppas, tänk vad skönt...att ha en fixad studentlägenhet till hösten, sen ska man ju bara se till att man blir antagen med ;) Hoppas, hoppas, hoppas! Så jag gick runt på Lagerhause idag, hittade massa kul stuff, som jag vill ha men jag måste vänta på lönen. För jag tänkte så att det är väl roligare och kanske till och med blir det billigare, att inte köpa allt på en gång, just vid terminstart. Dessutom blir det personligare att plocka ihop sin inredning, istället för att köpa allt på IKEA, som i och för sig kommer besökas, men man vill ju ha en personlig lägenhet och inte en bild urklippt från IKEA-katalogen. Så vi får väl se, men iihhh, vad jag hoppas!


En dags jobb

Idag har jag stått vid min tryckbänk typ,hela dagen faktiskt, känns i axlarna nu, Jag är lite kort förstår ni, så jag måste stå på tå ibland, detta är något som kanske inte är så bra egentligen men det funkar...Efter jobbet så var jag och köpte allt så sexiga ankelsockar, grymt dyrt med sockar! Hade jag ingen aning om. Sedan var jag och solade, jag uppskattar det mer för varje gång faktiskt. Men 9 min kostar ju 40 spänn, som egentligen är rena rånet! men jag ser det som att jag faktiskt kan unna mig det. Det är ju inte heller det mest hälsosammaste men gör man inte det beroende-framkallande-mycket, så tycker jag iallafall att det är okej, får ju inte gå till överdrift liksom. Som till exempel du kan se personer på stan som man bara vet har solat solarie och man ser  att det är fejk, nej, jag ser det mer som en hjälp på vägen. Särskilt för mina ben som aldrig tycks få någon bränna överhuvudtaget.

Dagens jag: (orkade inte ta kort på min inte-allt-för-snygga-arbetskläder)Igår som kom min älskling hit till lilla Halmstad. Massa mys! Min syster klippte honom, stor förändring kan jag säga, från att ha gått och haft lite-längre-än-axel-långt till några-centimeter-kort, Modigt! Senare på kvällen blev det film nämnligen American Gangster. Den var jättebra, men inte magiskt bra som jag väntade mig, men absolut sevärd. 2.30 minuter var den, känns långt men den var alldeles lagom även om det var en ganska "tung" film.

Nu ska jag iallafall ta på mig mysbyxorna och dricka te.

CaiO

Dagens outfit

Idag känns allting väldigt sommrigt, härligt! Lyssnade faktiskt till och med på Gyllende tider innan, det ni, då är det nästan sommar. Så här är dagens outfit:


Jag ber om ursäkt för de slarvigt slängda kläderna i bakgrunden, men man är väl inte mer än människa eller hur?

Ha en härlig dag i solen allihopa.

CiaO

Läget?

Jag har tänkt på en sak....det är så många som använder uttrycket  "läget?" , men jag har verkligen inte alls vanan inne att säga det. "Fett" eller "fettbra" är inte heller ett ord som jag snappat upp och använder. Jag menar, för att starta en konversation är det (iallafall) ett av de vanligaste sätten att säga "läget?" , varför jag inte gör det vet jag inte...för det brukar ju bli så att man själv börjar använda ett uttryck för att man hör andra i sin omgiving använda det. "Fett" eller "fettbra" kan jag ju säga iallafall att jag inte använder för att jag tycker det låter skit dumt. Skälet at jag kom att tänka på "läget?" är nog för att jag ibland kan bli lite ställd över hur jag själv ska börja en konversation lätt, liksom. Men det brukar bli.."hur är det (med dig)?" eller "allt väl med dig?" . För skulle jag gå runt och börja säga "läget?" så skulle jag inte känna mig bekväm tror jag, skulle kännas konstlat.

Såklart får man säga vad man vill och just för att jag skriver detta inlägget, speciellt om "läget?" så komer jag förmodlingen börja använda det omedvetet. Ett ord som jag faktiskt gillar men som jag inte använder så ofta är "kalas". Vet inte riktigt vaför men det låter så povitivt på något sätt :D

Men men det var bara en fundering, nu ska jag gå och göra mig fin tills älsklingen kommer.

CiaO


Pingstafton en festdag?

Hade lite tråkigt så här är en vill-ha-outfit från Topshop:Hade gärna skuttat runt i denna söta outfit :D

Blir en lugn kväll återigen....Pingstafton, är det en festdag? Vet inte, hade helt glömt bort att det var idag iallafall. Älsklingen kommer ju inte heller förrens imorgon, så det blir en kväll med familjen, lagom kul när man har haft det varenda dag denna veckan, inte för att det inte kan vara mysigt men, jag hade hellre hittat på någonting. Men men nu är det tvdax.

CaiO

En slags hat-kärlek

Tycker lite synd om mig själv för att jag inte riktigt kan leva ut den helt underbara känslan av att för-sommaren verkligen är här. När jag nu i morse gick morgonrundan med Kevin och Charlie så gjorde jag ändå ett halvt dra-in-den-undebara- lukten av alla dess somriga ting...och jag överlevde :D Vet inte riktigt vad som ska ske denna lördag i Halmstad, antagligen blir det en liten promenix i stan, sedan middag med fisk (ogillar sill), nypotatis, gräddfil och gräslök...hur somrigt är inte det liksom? Och som sagt vet jag inte vad som sker i kväll än....

Fixade och trixade lite med min design igår, jag har nämnligen inte helt riktigt fattat innan hur man frå in sin egna header, jag vet hur man gör än men att få den på plats i bloggen har varit ett mysterium. Men så hittade jag en jättebra sida som bloggerskan Nevnarien gör---> designadinblogg.se 

Och det var ju faktiskt inte svårt alls, har vetat att man använder en adress och jag har vetat var man ska sätta in den men det har inte riktigt velat fungera ändå, men nu vet jag :D Detta är ju bland annat sånt här som jag ska lära mig på min utbildning...jag hoppas jag kommer in....

Dagens jag:Ja, vad kan jag säga, allt är från min älsklings butik H.M. Förutom skorna som är från Skopunkten.

Bye friends!

35 helt weird

Är sugen på att spela tvspel, Oblivion, men när jag blir sugen så blir det ändå inte av att man sätter sig, vet inte varför det bara blir aldrig det, men sen när man väl kommit igång och döda zombies, då är man fast...tills man dör för då är det inte kul längre och orka göra om något man precis gjorde. Hur har min dag varit då? Jo, den har varit som de flesta dar. Har varit nere på stan (blir lätt så när man bor mitt i smeten, men kan säga att det är ingen fördel för plånboken) och köpt skor, suprise suprise. Det blev ett par enkla ballerina-aktiga, svarta och ett par vita...ett av paren blev till och med i storlek 35..35!!! Fattar ni, var inne på barn-avdelningen, tror allvarligt på att mina fötter har krymt...där gick jag 21 år gammal och letade skor blannd 8 åringarna, men var gör man?! Men bara för att det var från den avdelningen betyder det inte att det var dinosaurier på, nej, vita enkla med lite resår. Så min kväll blir lugn, längtar till söndag för då kommer älsklingen hem hit, det ska bli massa mys.

Här är dagens jag iallafall:Vit enkel tröja från H.M
Rosa/ vit-mönstrat linne från H.M
Knickers från Vero Moda
...och gamla armband, minns ni när de var populära? Alla gick runt med dessa, armband är rätt kul egentligen...

Trevlig kväll!

Härlig morgon

Gick faktiskt upp vid 8 idag och gick ut med hundarna. Jag bara älskar parken nu, det är så grönt och fint, solen skiner och det luktar sommar...synd. bara att jag inte tål det. Sen gick jag och solade men vet inte om det tog alls faktiskt... så nu sitter här och lyssnar på ett band som heter Billy vision and the dancers medan jag äter frukost, mackor med philadelphia ost och dricker multivitamindryck. Kan rekommendera detta bandet, fick nys om det genom min syster som i sin tur fick nys om det genom hennes pojkvän. Väldigt mysigt, somrigt, glatt och lättlyssnat....lyssna speciellt på My love, I''m a chukoo och Stay awake.

Nu ska jag hoppa in i duschen iallafall, så ha en undrebar morgon!

Inte Mycket gjort men Lite

Idag skulle jag har gått upp tidigt för att ta en trip till solariet, men ögonen mina var inte svullna som bowlingskliot när jag vaknade så jag sov faktiskt till halv elva. Sedan gjorde jag mig iordning för promenix med hundarna....Efter det så klädde jag mig "ut-på-stan-aktigt" för att gå till Synsam och beställa glasögon. Mycket mer har jag faktiskt inte gjort idag. Jo, jag fyndade en kjol och ett linne, just det, köpte vit och svarta leggins med, men de struntar jag i att visa :D


(Har inte riktigt fått det att bli bra med självutlösare)


Makören vill inte ställa sig i vänterspalten så det blir Hej Då i mitten...Bye Bye!

Vet ingenting

Vet inte vad jag ska skriva....Jag är hemma för att jag är grymt allergisk, igår fick jag veta saker som var "heavy stuff" och jag funderar på att köpa ett par glasögon. Ett par som är kul men ändå nätta och diskreta, hittade ett par på Synsam av märket Converse (faktiskt). Trodde inte de designade bågar, men där ser man. Såg även att det fanns bågar av märket Gina Triocot, det visste jag inte heller. Det är nämnligen 40% på alla bågar nu fram till fredag och jag måste ha ett par. Köpte ett par förra året men de är lite för "mycket" att ha hela tiden och de passar inte till allt. Jag vill i och för sig inte ha glasögon konstant nu, men jag vet att om jag kommer in på den utbildningen som jag vill så består den större delen utav att sitta framför datorn och då måste jag ha ett par. När jag var mindre var det det värsta jag visste att prova ut nya glasögon, men nu när jag traskar runt i butiken så är det riktigt kul med bågar, Om man hade haft mycket mer pengar än vad man har så hade man ju lätt kunnat köpa ett dussin oloka och ha det mer som en accessoar...men vi får väl se vad det blir

6800 steg rikare

Nu har vi promenerat ska ni veta :D solen skiner, det är varmt och så där härligt vårigt!

Nu ska vi äta något så orginellt som köttbullar med stuvade makaroner

CiaO

Morgonpromenad

Nu var det meningen att jag och min käre pojkvän skulle vara ute och promenera...men nej då. Vi var ute och gick en massa igår, hur skönt som helst, så sa han att vi kan väl gå ut och gå imon med, typ vid nio tio. Jag bara javisst kan vi det men då får det bli på förmiddagen då, ja inga problem jag har tvätt-tid vid tolv bara. Och vem är det som fortfarnde ligger i sängen? Just det! och här sitter jag...frågan är om man ska hoppa på honom och tjata lite, men då kanske odjuret i honom komer fram ;) Men i och för sig det var ju inte min idé...

Ska göra ett försök, ha en bra dag!

Världsproblem!

Idag har det gjorts en del men egentligen ingenting. Vaknade vid halv tio och vid tolv när älsklingen kom hem så tvingade jag med honom till stan, för jag var i STORT behov av ögondroppar. Läste på mina nyinköpta droppar och där står att en öppnad förpackning endast varar i en månad, men fram tills idag så har jag använt ögondroppar som varit öppnade i ett år :S De slängde jag direkt, kan inte varit det bästa för mina stackars ögon. Efter detta blev det ny telefon till älsklingen och sedan shopping på H.M, där jag hittade en jacka och en hoddie. Det var ta två betala för en...säger ju allt. Till och med Olof hittade lite, men hon vi betalde hos glömde att lägga ner hans bälte som han köpte så vi fick inte med det och upptäckte inte detta förrens vi kommit hem..vad gör man då? Känns ju lite dumt att åka dit nån timme senare med ett kvitto, där det står med och säga "du glömde lägga ner denna varan" hon hade ju bara kollat på en och skrattat typ. Nu var detta inget dyrt bälte men vad ska man göra när sånt händer? Det var samma som en gång när jag köpte en mössa och butiksbiträdet glömde ta bort larmet och jag upptäckte det dagen efter....Liksom gå till butiken och säga "du tog inte bort larmet" att de inte hade trott att du snott det då? Detta är svåra världsproblem, borde politikerna ta upp typ.

Nu ska jag iallafall lata mig i soffan, glo på The Hills och äta kanelbullar, mums!

Missa inte Indiana Jones ikväll!

RSS 2.0